قرقاول یکی از گونههای پرندهی بومی آسیا است. کسانیکه طعم گوشت قرقاول را چشیدهاند معتقد هستند که گوشت بسیار لذیذ و خوش طعمی دارد. فواید گوشت قرقاول بسیار برای بدن مفید و حیاتی است به این دلیل به همه افراد توصیه میشود مصرف این گوشت را در برنامه غذایی خود داشته باشند.
در این مطلب به موضوع طبع گوشت قرقاول و مصرف گوشت قرقاول در بارداری و برخی از خواص گوشت قرقاول میپردازیم.
خواص گوشت قرقاول
گوشت قرقاول بسیار مفید بوده و خواص بیشماری دارد.از خواص گوشت قرقاول ، فسفر، سلنیوم و نیاسین می باشد. 100 گرم از قرقاول پخته شده حاوی 240 میلی گرم فسفر می باشد که این میزان فسفر 24 درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را تامین می کند. فسفر و کلسیم در استحکام استخوان ها و سوخت و ساز بدن کمک می کند.
گوشت قرقاول کلسترول و چربی پایینی دارد و برای پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی مفید میباشد.این گوشت حاوی پتاسیم بوده وبهتر است، افرادی که دارای فشارخون بالا هستند در مصرف آن محتاط باشند.
در مقاله گذشته با عنوان “معرفی گوشت قرقاول” در مورد خواص و فواید گوشت قرقاول و اینکه گوشت قرقاول چه خاصیتی دارد مطالب جامع و مفیدی عنوان شده است که میتوانید مطالعه بفرمایید.
طبع گوشت قرقاول
گوشت قرقاول بسیار مفید است و مصرف این گوشت به همه ی افراد توصیه می شود. مصرف به اندازه این گوشت برای همه مزاج ها مناسب است و نیاز به مصلح ندارد. طبع گوشت قرقاول گرم و خشک است.
اگر طبع گرم دارید می توانید این وعده را با سرکه میل نمایید و اگر طبع سردی دارید، دارچین و فلفل مصلح خوبی برای این گوشت می باشند. بهتر است افراد قبل از مصرف مواد غذایی طبع بدن خود را بشناسند تا پس از مصرف دچار مشکل نشوند.
در مورد مزاجهای چهارگانه در طب سنتی ایران در مقالهایی با عنوان”طبع گوشت بوقلمون”مطالبی عنوان شده است، که هماکنون میتوانید مشاهده کنید.
لازم به توضیح است که در طب سنتی ایران برای از بین بردن مشکلات احتمالی هر یک از گوشت ها باید آن را همراه با افزودنی خاصی خورد یا آنها را داخل یک یا همه این ترکیب ها خواباند و بعد گوشت را پخت. به این ترکیب ها اصطلاحا «مصلح» می گویند. برای هر نوع گوشت و البته مزاج مرتبط با آن نوعی مصلح وجود دارد. البته بعضی از آنها در بیشتر گوشت ها و مزاج ها مشترک هستند.
گوشت قرقاول در بارداری
در زمان بارداری، مادر در بدن خود، رشد و تغییراتی را مشاهده میکند.سرعت این تغییرات بسیار بوده به این خاطر یک رژیم متنوع و مغذی در برنامه غذایی مادر ضروری میباشد.انتخاب غذاهایی که حاوی پروتئین و مواد معدنی هستند به سلامت مادر و فرزند کمک میکند.
شما میتوانید پروتئین مورد نیازتان را از منابعی همچون گوشت، سویا، حبوبات و…بدست آورید.
به مادران باردار توصیه نمی شود که در دوران بارداری به مقدار زیادی گوشت بخورند و دائما غذاهای کباب شده و گریل شده را در وعده های روزمره خود داشته باشند، اما با توجه به فواید گوشت، مصرف مقدار مناسب گوشت برای تمامی مادران باردار بسیار حائز اهمیت میباشد.
گوشت باید به خوبی پخته شود و هیچ اثری از خون بر روی آن نباشد روی از یک رژیم غذایی سالم در طول بارداری بسیار مهم است
گوشت قرقاول در بارداری به خاطر محتوای کالری پایین اما پروتئین بالا، به عنوان یکی از جایگزینهای گوشت مرغ استفاده میشود سوای اینکه گوشت قرقاول سرشار از پروتئین و حاوی کالری کم است، در بردارندهی ویتامینها و مواد معدنی ضروری نیز هست که در گوشت مرغ یافت نمیشوند و جنین برای رشد و وزن گیری به این ویتامینها و مواد معدنی نیاز ضروری دارد.
ميزان پروتئين موجود در گوشت قرقاول در مقايسه با ديگر پرندگان 5 تا 15 درصد بيشتر است و انواع اسيد آمينه ي ضروري در آن به وفور يافت مي شود به این خاطر گوشت قرقاول در بارداری میتواند تا حدودی مواد معدنی و پروتئین مورد نیاز جنین و مادر را در کنار سایر مواد غذایی تـأمین کند.
دوره بارداری تجربه خاص و شگفت انگیزی در زنان میباشد.تجربهایی شیرین اما همراه با مشکلات متعدد که برای برخی از زنان باردار اتفاق میافتد مانند بی خوابی،افسردگی و ناراحتیهای روانی و…گوشت قرقاول در بارداری برای مرتفع شدن مشکلاتی نظیر بیخوابی و ضعف اعصاب و ناراحتیهای روانی میتواند موثر باشد.
از دیگر خواص گوشت قرقاول نیاسین،فسفر،مس،روی،آهن،سلنیوم است و غنی از ویتامینهای ب1،ب6،ب12 میباشد. وجود عناصر معدنی و ویتامینها در گوشت قرقاول موجب شده است،برای ضعف اعصاب و بی خوابی داروی معجره آسایی محسوب شود.
وجود مقدار زيادي از مواد معدني در گوشت قرقاول نشان دهنده ي ارزش حياتي آن است.املاح معدني موجود در گوشت قرقاول به خوبي جذب بدن مي شود و به همين جهت در اين زمينه مواد مورد نياز بدن را در دسترس سلول قرار مي دهد.گوشت قرقاول براي همه ي افراد اعم از کودک و سالمند و زنان باردار، غذاي سالم و سلامت بخش است.
زنان در زمان بارداری به آهن بیشتری نیاز دارند، زیرا حجم خون آنها در حال افزایش است. سطح پایین آهن در اوایل و اواسط بارداری ممکن است موجب کم خونی و کمبود آهن شود که خطر زایمان زودرس و کم وزنی نوزاد در هنگام تولد را دو برابر میکند. اغلب، برطرف نمودن نیاز بدن به آهن با رژیم غذایی مانند مصرف انواع گوشتها از جمله گوشت قرقاول که حاوی آهن،روی،سلنیوم و…میباشد، در کنار مکمل غذایی میتواند مفید باشد.
در پایان به این نکات اشاره میشود که گوشت قرقاول حاوی پروتئین و مواد معدنی بسیاری میباشد و به دلیل دارا بودن خواص درمانی برای پیشگیری از بیماریهایی نظیر بیخوابی، افسردگی، قلبی-عروقی و همچنین برای تقویت حافظه وقوای جنسی توصیه میشود. همچنین مصرف این گوشت در دوران بارداری میتواند تا حدودی مشکلاتی را که در این دوران مادران با آن مواجه هستند را مرتفع کند.
دقت شود که در خرید گوشت قرقاول دقت کافی را داشته باشید، تا با مصرف گوشت قرقاول ارگانیک از تمامی خواص و فواید این گوشت ارزشمند بهره مند شوید. قیمت گوشت قرقاول ارگانیک را میتوانید در بخش فروشگاهی نیلسون ارگانیک مشاهده کنید.