گوشت خروس محلی نیلسون به دلیل شرایط زندگی خوب و مناسب نیازی به دارو و مکمل ندارد و در نهایت می توانید از خواص گوشت طبیعی و خوشمزه نیلسون با خرید گوشت خروس محلی بهره مند شوید.
اگر در مورد خواص و فواید و طبع گوشت خروس در طب سنتی شنیده اید و قصد خرید گوشت خروس محلی و تازه را دارید حتما از آن استفاده کنید.
ویژگی ها و خواص آن باعث شده است که پخت آن برای مهمانی ها و مجالس مهم بسیار محبوب شود. این غذای مقوی را مانند گوشت اردک محلی در یک سوپ بی نظیر یا در کنار زرشک پلو پر از سبزیجات محلی شمالی و یا در انواع خورش ها مانند فسنجان و آلو میل کنید.
توجه داشته باشید که گوشت خروس بومی دارای بافت قوی و منسجم است. بنابراین برای نرم کردن و پختن این گوشت باید حوصله بیشتری به خرج دهید. این محصولات را باید حداکثر با یک فنجان آب بجوشانید. گوشت خروس محلی یک انتخاب عالی برای مهمانی ها و مناسبت های مختلف است.
بهترین گوشت خروس ، خروسی است که هنوز نخوانده و جوان است
طبع گوشت خروس محلی و تازه تا حدودی گرم و خشک و نزدیک به معتدل است.
بهترین آن از نظر ارزش غذایی و سهولت هضم جوجه های گوشت خروس در مزرعه هستند که تازه شروع به خواندن کرده اند یا هنوز نخوانده اند. در واقع بهترین گوشت خروس خروسی است که هنوز آواز نمی خواند و بهترین مرغ گوشت مرغ محلی است که هیچ تخمی نگذاشته است. هرچه پیر تر باشد بدتر است.
ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. این گوشت سرشار از ویتامین C، ویتامین B6، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین B12، ویتامین E، ویتامین D و ویتامین K است.
به راحتی قابل هضم است.
سوپ آن درد مفاصل را کاهش می دهد و لرزش دست و بدن را از بین می برد.
مصرف آن از نفخ جلوگیری می کند.
طبع گوشت خروس معده درد ناشی از باد را تسکین می دهد و باعث ایجاد خزه می شود.
سوپ آن یک درمان مؤثر برای برونشیت است.
ویتامین B موجود در این گوشت برای پیشگیری از آب مروارید و تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم هضم غذا و بهبود وضعیت سیستم عصبی بدن بسیار مفید است.
ویتامین D همچنین در آن وجود دارد که باعث افزایش جذب کلسیم و تقویت استخوان ها می شود.
منبع ویتامین A است که در تقویت بینایی مؤثر است.
مواد معدنی مانند آهن در تولید هموگلوبین و از بین بردن کم خونی بسیار مؤثر است.
مصرف سوپ به رفع ضعف جسمانی و تقویت قوای بدنی کمک می کند، از این رو در طب سنتی برای افراد بیمار و افرادی که در حال بهبودی هستند توصیه می شود.
به دلیل طبع گوشت خروس هضم آسان و ارزش غذایی و قدرت آن برای زنان باردار و تازه مادران بسیار مفید است.
برای کنترل فشار خون به ویژه برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بسیار توصیه می شود.
سوپ چاشنی شده با رازیانه و نمک برای تسکین دردهای گرم مفاصل و لرزش مفید است.
گوشت خروس خاصیت تقویت کننده و چاق کننده دارد و باعث افزایش اسپرم می شود.
تب های صفراوی را درمان می کند و سودا را دفع می کند.
خواص گوشت خروس تازه و محلی در طب سنتی
در بارداری: زنان باردار باید قبل از مصرف این گوشت با پزشک خود مشورت کنند.
برای کودکان: استفاده از این گوشت در یک برنامه تغذیه برای کودکان باعث تقویت سیستم ایمنی و قدرت بدنی آنها می شود.
برای درمان مشکلات ریوی، گرفتگی صدا و تنگی نفس مفید است.
استفاده بیش از حد از گوشت خروس باعث نقرس می شود.
تاکنون هیچ اطلاعاتی در مورد تاثیرش بر زردی دریافت نشده است.
در طب سنتی استفاده از آن برای درمان کبد چرب توصیه شده است.
باروری مردانه: اگر از آن دسته افرادی هستید که می خواهید صاحب فرزند پسر شوند، بهتر است از مصرف ماهی و مرغ خودداری کنید و فقط از این گوشت استفاده کنید. به علت طبع گوشت خروس استفاده از آن برای مردان در تولد فرزند پسر مؤثر است.
دارای مقادیر زیادی نیاسین، ویتامین C، تیامین، ویتامین B6، ریبوفلاوین، ویتامین D و غیره است، بنابراین ارزش غذایی بالایی دارد.
برای استفاده بسیار خوب است زیرا هضم آن آسان است. استفاده از سوپ این پرنده به درمان درد مفاصل کمک کرده و در رفع لرزش دست و بدن مؤثر است. این سوپ به درمان برونشیت نیز کمک می کند.
استفاده از این گوشت از نفخ جلوگیری می کند. نوشیدن آب گوشت خروس محلی و تازه درد معده ناشی از باد را کاهش می دهد و باعث ایجاد خزه می شود.
ویتامین B دارد و به همین دلیل سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و از آب مروارید محافظت می کند. استفاده از این گوشت در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و سیستم عصبی بدن مؤثر است.
سوپ این پرنده به درمان ضعف جسمانی کمک می کند و مصرف این سوپ برای افراد بیمار و یا در حال بهبودی توصیه می شود.
استفاده از این پرنده به دلیل طبع گوشت خروس و هضم آسان برای زنان باردار و مادران توصیه می شود.
بسیار مقوی است و چاق کننده محسوب می شود.این گوشت همچنین به افزایش مایع منی کمک می کند.
مصرف آن باعث آزاد شدن سودا می شود.
استفاده از گوشت خروس به دلیل وجود آهن در تولید هموگلوبین مؤثر است که در نتیجه کم خونی را درمان می کند.
به لطف جذب ویتامین D، کلسیم استخوان ها را قوی تر می کند.
این پرنده از گروه ماکیان است. از خصوصیات این پرنده شجاعت و جنگجو بودن است که شدت آن در نژادهای مختلف به یک میزان نیست.
گوشت خروس دارای فواید بیشماری نظیر، ویتامین ها، پروتئین ها و املاح معدنی میباشد؛ بدین دلیل مصرف این گوشت در برنامه غذایی خانوارها توصیه شده است.
گوشت خروس از دسته گوشتهای دیرپز میباشد که برای طبخ آن باید زمان بیشتری صرف شود؛ در این میان راهکارهایی برای کوتاهتر شدن زمان طبخ آن وجود دارد که به آن اشاره خواهیم کرد.
در ادامه به موضوع طبع گوشت خروس میپردازیم با ما همراه باشید تا بدانید که آیا گوشت این پرنده گرم یا سرد است، همچنین با خواص این گوشت خوش طبع و طرز پخت بهتر آن، بیشتر آشنا شوید.
برای خرید گوشت های خاص مانند گوشت آهو کلیک کنید.
طبع گوشت خروس
طبع خروس محلی طبع گرم و خشکی بیشتری نسبت به گوشت مرغ دارد. بنابراین در مقایسه با گوشت مرغ دارای طبع سردی است.
برای تشخیص طبع گوشتها با مشاهده رنگ آن میتوان به گرم یا سرد بودن آن پی برد، به این صورت که هر اندازه که رنگ گوشت تیره تر باشد دارای طبعی گرم میباشد.
حیوانات جوان و دارای تحرک بسیار و گوشتالو دارای طبع گرمتری میباشند.
طبع گوشت خروس گرم و خشک میباشد و توصیه شده است که افرادی که دارای طبع گرمی هستند در مصرف آن اعتدال داشته باشند.
از مصلح های این گوشت در زمان طبخ میتوان به روغن زیتون، سرکه ، آبغوره و سکنجبین اشاره کرد.
در مورد طبع چهارگانه و مصلح ها در مقالات گذشته با عنوان “طبع گوشت بوقلمون” و “گوشت قرقاول در بارداری” مطالبی عنوان شده است،میتوانید با مراجعه به این مقالات اطلاعات مفیدی را کسب کنید.
در طب سنتی ایران برای مداوا کردن سمی که از طریق نیش حشرات سمی وارد بدن شده است از قلب خروس استفاده میشود به این صورت که قلب خروس را شکافته و در محل نیش گذاشته و هر یک ساعت گوشت را تعویض میکنند.
آب گوشت این پرنده که به خوبی پخته شده باشد برای خارج کردن مواد سود آوی از بدن مؤثر است.
در طب سنتی داشتن لینت مزاج (روانی در شکم) نشانهای از سلامت فرد است، بنابراین آب گوشت خروس برای درمان یبوست پرفایده است.
مصرف آن برای درمان تبهای صفراوی نتیجه بخش بوده است.
ارزش غذایی گوشت خروس
گوشت یکی از مواد خوراکی مفید در سبد خرید خانوادهها میباشد که نقش پررنگی در سلامتی بدن دارد. گوشت خروس بدلیل پایین بودن میزان چربی نسبت به مرغ، برای تغذیه سالم مفید است.
جوجه خروس در مقایسه با خروس دارای ارزش غذایی بیشتری میباشد و هضم راحتتری دارد.
گوشت خروسی که هنوز شروع به خواندن نکرده است بهتر از خروس بالغ میباشد. جوجه خروسها در 3 ماهگی برای کشتار مناسب میباشند و گوشت شان از سطح کیفی بالاتری برخوردار است،همچنین ترد تر و خوشمزه تر میباشند.
ارزش غذایی ران و سینه خروس در 100 گرم به شرح زیر میباشد:
مقدار در هر 100 گرم | تشکیل دهنده اصلی |
182 کیلو کالری | انرژی |
5 گرم | کربوهیدرات |
8 گرم | چربی |
20 گرم | پروتئین |
585 میلی گرم | سدیم |
خواص گوشت خروس
مصرف گوشت خروس در سفره خانوارها چندان رایج نیست، این گوشت دارای خواص درمانی میباشد و برای پیشگیری یا درمان برخی از بیماریها توصیه شده است که به آن میپردازیم.
– خروس گوشتالو حاوی ارزش غذایی بیشتری است و رطوبت بدن را افزایش میدهد و باعث چاقی میشود. برای افرادی که دارای لاغری شدید هستند بسیار نتیجه بخش بوده است.
– آب گوشت خروس پیر که با سبزیجاتی نظیر شبت و بسپایک پخت شده باشد برای برطرف کردن قلنج سودمند است و همینطور التهاب معده را کاهش داده و درد معده نفاخ را التیام میبخشد.
– گوشت جوجه خروس برای افرادی که دچار تب شدهاند مفید است،این گوشت براحتی هضم میشود.
– برای از بین بردن لرزش و درد مفاصل، مصرف گوشت خروس با چاشنی شبت و مقداری نمک توصیه شده است.
– گوشت خروس سرشار از ویتامینهایی از گروه B میباشد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مطلوب است.
– از دیگر ویتامینهای موجود در گوشت خروس ویتامین D بوده است که برای تقویت استخوانها و جذب کلسیم فایده بخش است.
– افرادی که دارای بیماری فشار خون هستند بدانند که مصرف گوشت خروس در کنترل این بیماری مؤثر است.
– مصرف سوپ جوجه خروس برای بیماران و افرادی که دوران نقاهت را سپری میکنند مفید میباشد.
– طبق هرم غذایی که زنان باردار رعایت میکنند در هفته 2 الی 3 واحد گوشت باید مصرف شود. گوشت خروس به دلیل هضم راحت و انرژی بسیاری که دارد برای زنان در زمان بارداری و پس از زایمان توصیه شده است.
– برای برطرف کردن ضعف جسمانی مصرف گوشت خروس را در برنامه تغذیه ای خود بگنجانید.
– از خواص دیگر مصرف گوشت این پرنده زیاد شدن آب منی میباشد.
– سوپ خروس برای درمان بیماری برونشیت مفید است.
طرز پخت گوشت خروس
گوشت خروس جز دسته ای از گوشتهای دیرپز یا ناپز است که برای طبخ آن نیاز به زمان بسیاری دارید. برای کوتاه کردن این زمان راهکارهایی موجود است مانند اینکه قبل از طبخ گوشت را چندین ساعت در سرکه و روغن سالاد بخوابانید توجه شود میزان سرکه و روغن سالاد مساوی باشد.
همچنین اگر در حین طبخ متوجه ناپز بودن گوشت خروس شدید میتوانید مقداری جوش شیرین به آب آن اضافه کنید. گوشت جوجه پخت سریعی دارد و به هیچ وجه دیرپز یا ناپز نیستند. این نکته میتواند به شما در انتخاب گوشت مناسب کمک کند.
با توجه به مطالب مفیدی که در بالا عنوان شده است میتوان به این سوال که آیا طبع گوشت خروس سرد یا گرم است و براحتی پاسخ داد. طبع خروس محلی گرم و خشک میباشد اما گرمای آن نسبت به گوشت مرغ کمتر است. گوشت این پرنده ناپز بوده و لازم است قبل طبخ، خروس را چندین ساعت در سرکه و روغن سالاد بخوابانید.
در طب سنتی ایران برای گوشت خروس خواص درمانی بسیاری ذکر شده است و همچنین از خواص های دیگر این گوشت دارا بودن مقادیر زیادی از انواع ویتامینها و املاح معدنی است که در سلامت بدن و پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها سودمند است.
امیدوار هستیم این مقاله موجبات رضایت خاطر شما عزیزان را برآورده کرده باشد و تا مقاله بعدی با عنوان”فواید گوشت اردک” محصولات ارگانیک نیلسون را همراهی کنید.
به صورت کلی در نیلسون ارگانیک گوشت خروس به شکل وسیعی پرورش داده میشود و برای توزیع بصورت تازه و گرم در دسترس خریداران محترم قرار میگیرد، تا با مصرف گوشت این پرنده که دارای ارزش غذایی و خواص درمانی بی نظیری میباشد زندگی سالم تری را تجربه کنند.
فریده امانی –
طبع گوشت خروس خیلی کرمه. و برای کسانی مه فشار خون بالایی دارن توصیه میشه
احمد تالشی –
کوشت خروس خیلی گرمه مقویه. برای کسانی که طبع سرد دارن و میگرن شدید دارن خیلی خوبه
نوید امیدی –
خیلی خواص درمانی برای افراد سالمند داره پیشنهاد میدم که به برنامه غذایی سفرتون اضافه کنید به غیراز افراد سالمند برای نوجوان ها هم عالیه
یونس مقامی –
خواص و خاصیت عالی برای افردا سالمند داره. و مخصوصا کسانی که تازه عمل کردن برای سوپ حرف نداره